Cursuri înot adulti

Învață alături de profesioniști

La Aqua Swim, oferim o mare varietate de cursuri de înot pentru adulți, toate predate de instructori experimentați care personalizează fiecare lecție în funcție de cerințele, obstacolele și obiectivele unice ale fiecărui elev. Și mai multă atenție individualizată este oferită în cursurile noastre private de înot, unu-la-unu, de către instructorii noștri de înot bine informați și atenți.

Program personalizat

Suntem conștienți că fiecare adult care se înscrie în programul nostru are o colecție distinctă de cerințe și obiective și, de asemenea, știm că nu există o metodă „unică pentru toți” pentru instruirea adulților într-o materie. Pentru a acorda o atenție individualizată, concentrată pe zonele pe care fiecare elev le solicită cel mai mult, vom revizui obiectivele, intervalul de timp și abilitățile de bază ale fiecărui înotător fie la începutul primei clase, fie înaintea acesteia, dacă este posibil.

Dezvoltare armonioasa

Înotul are darul de a modela corpul și de a îmbunătăți tonusul fizic. Imaginea lui Poseidon, zeul mării, cu torsul sculptat, cu umerii și pieptul emanând forță, este un simbol pentru orice înotător.

Nu este niciodată prea târziu să înveți să înoți; poti incepe oricand. Nu contează câți ani ai. A învăța să înoți este una dintre cele mai importante abilități pe care le poți avea dacă vrei să te simți în siguranță și în largul tău lângă apă. În clasa noastră de înot pentru adulți, adaptăm dezvoltarea din curriculumul nostru de învățare a înotului, astfel încât să fie mai potrivit pentru adulți. Dacă aveți o frică de apă de lungă durată și doriți să o depășiți, dacă doriți să învățați elementele fundamentale ale siguranței în apă, dacă doriți să vă îmbunătățiți respirația sau dacă doriți să creșteți rezistența dumneavoastră, avem o clasă care este concepută pentru a satisface cerințele dumneavoastră specifice.

 

Există nenumărate oportunități de a crea amintiri în și în jurul apei de-a lungul vieții, fie că este vorba de petrecerile la piscină sau de vacanțele la plajă cu prietenii și familia. Chiar dacă nu te-ai simțit niciodată în largul tău să fii în apropiere sau în apă, luarea cursurilor de înot ca adult cu Aqua Swim îți poate oferi siguranța de sine și abilitățile de care ai nevoie pentru a te alătura plăcerii pe care o au ceilalți. După câteva lecții, în loc să te simți rușinat sau anxios, te vei simți puternic și încurajat. Veți putea învăța în propriul ritm, printr-o experiență îmbucurătoare și confortabilă, care vă va oferi abilitățile de care aveți nevoie pentru a putea experimenta bucuria de a înota.

Fotomodelul Raluca Podea alaturi de instructorul de inot Antonio Costea.
Care sunt beneficiile învățării înotului?

Învățarea înotului este o abilitate importantă care poate oferi beneficii atât fizice cât și mentale adultului.

* Din punct de vedere fizic, înotul este un exercițiu de rezistență care întărește mușchii și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. De asemenea, înotul poate ajuta la întărirea oaselor și poate preveni durerile de spate. În plus, înotul poate fi o activitate relaxantă și poate ajuta la gestionarea stresului și a anxietății.

* Din punct de vedere mental, învățarea înotului poate ajuta la îmbunătățirea abilităților de concentrare și atenție. De asemenea, poate contribui la încrederea în sine și poate oferi o senzație de realizare atunci când sunt atinse noi ținte sau obiective.

 

În plus, învățarea înotului poate deschide oportunități de petrecere a timpului liber în apă, cum ar fi scufundările sau plimbările cu barca, și poate oferi o modalitate de a rămâne în formă și de a se distra în timpul verii.

 

Cu toate acestea, învățarea înotului poate fi de asemenea importantă într-o situație de urgență, dacă este necesar să se parcurgă distanțe mari în apă sau dacă este nevoie să se salveze o persoană care se îneacă. De aceea, învățarea înotului poate fi o abilitate de viață care poate oferi beneficii importante atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

Există numeroase beneficii pentru cei care decid să ia lecții de înot, în special pentru adulți. Lecțiile de înot nu numai că oferă oportunități de exercițiu fizic eficiente, dar pot avea și un impact pozitiv asupra sănătății fizice și mentale.

Unele dintre principalele beneficii ale înotului pentru adulți includ:

 • Îmbunătățirea funcției cardiace: Înotul este un exercitiu de intensitate moderată care poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate scădea riscul de boli cardiace.
 • Îmbunătățirea flexibilității și a forței musculare: Înotul implică mișcări complet corporale, care ajută la îmbunătățirea flexibilității și a forței musculare.
 • Îmbunătățirea abilității de a respira: Înotul necesită respirație controlată și poate îmbunătăți abilitatea de a respira în mod eficient.
 • Oportunități de socializare: Lecțiile de înot oferă oportunități de a face noi prieteni și de a socializa cu alți înotători.
 • Învațarea unei noi abilitati: înotul este o aptitudine valoroasă in viață, de care se pot bucura oamenii de toate vârstele. Niciodată nu este prea târziu să înveți să înoți, iar luarea lecțiilor de înot va poate ajuta să va simțiți mai încrezător și mai confortabil în apă.
 • Siguranță: a ști să înoți poate fi important pentru oricine. De asemenea, vă poate oferi siguranță atunci când vă aflați în apă.
 • Relaxare: Înotul poate fi o modalitate excelentă de relaxare și de a scapa de stres. Poate fi, de asemenea, o activitate distractivă de socializare, indiferent dacă înotați cu prietenii sau vă alăturați unei echipe de înot.
 • Reducerea stresului: Înotul poate avea un efect relaxant asupra mintii și poate ajuta la reducerea nivelului de stres.

Diferențele în stilurile de predare pentru copii și adulți

Când lucrezi cu adulții, 80% din bătălie este de obicei petrecută abordând frica lor de apă, restul de 20% constă în învățarea loviturilor și a elementelor fundamentale ale înotului. Când aveți de-a face cu copiii, defalcarea tipică este următoarea: metoda 80%, 20% învingerea fricilor. Suntem conștienți de această diferență în metodele noastre de predare și vă vom fi alături fără a vă face surprize. Există diferențe în modul în care copiii și adulții pot fi învățați anumite lucruri, inclusiv înotul. Iată câteva exemple de diferențe între stilurile de predare pentru copii și adulți:

 

 • Vârsta: Copiii sunt mai tineri și pot avea nevoie de mai mult timp pentru a înțelege noțiunile și pentru a le aplica în practică. Adulții, în schimb, au o înțelegere mai profundă a conceptelor și pot învăța mai rapid.

 

 • Atenția: Copiii pot avea o atenție mai scurtă și pot avea nevoie de pauze mai dese în timpul ședințelor de învățare. Adulții au o atenție mai concentrată și pot rezista mai mult fără pauze.

 

 • Motivația: Copiii pot avea nevoie de mai multe recompense sau încurajări pentru a rămâne motivați. Adulții pot avea un nivel mai mare de auto-motivație și pot fi motivați de scopuri mai îndepărtate sau de beneficiile pe termen lung ale învățării.

Tipuri de lecții de înot

Lecțiile de înot pentru adulți pot fi o modalitate excelentă de a învăța o nouă abilitate, de a-ți îmbunătăți forma fizică și de a te distra în apă.  În cazul în care căutați lecții de înot pentru adulți, vă oferim:

 • Lecții private: acestea pot fi adaptate nevoilor dumneavoastră specifice și pot fi o opțiune bună dacă doriți atenție individuală din partea instructorului.

Înainte de a începe lecțiile de înot la AquaSwim, este o idee bună să discutați cu instructorul despre obiectivele dvs., despre starea dvs de sanatate și orice alte îngrijorări pe care le puteți avea. De asemenea, este important să alegeți o piscină și un instructor care să vă facă să vă simțiți confortabil și în siguranță.

Învățarea înotului este o abilitate importantă care poate oferi beneficii atât fizice cât și mentale adultului.

 • Din punct de vedere fizic, înotul este un exercițiu de rezistență care întărește mușchii și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. De asemenea, înotul poate ajuta la întărirea oaselor și poate preveni durerile de spate. În plus, înotul poate fi o activitate relaxantă și poate ajuta la gestionarea stresului și a anxietății.
 • Din punct de vedere mental, învățarea înotului poate ajuta la îmbunătățirea abilităților de concentrare și atenție. De asemenea, poate contribui la încrederea în sine și poate oferi o senzație de realizare atunci când sunt atinse noi ținte sau obiective.

În plus, învățarea înotului poate deschide oportunități de petrecere a timpului liber în apă, cum ar fi scufundările sau plimbările cu barca, și poate oferi o modalitate de a rămâne în formă și de a se distra în timpul verii.

Cu toate acestea, învățarea înotului poate fi de asemenea importantă într-o situație de urgență, dacă este necesar să se parcurgă distanțe mari în apă sau dacă este nevoie să se salveze o persoană care se îneacă. De aceea, învățarea înotului poate fi o abilitate de viață care poate oferi beneficii importante atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

SuperSPEED inoata la Aqua Swim