Cursuri inot – Adulti

Avantajele si beneficiile inotului – la AquaSwim

 

Inotul este un sport complex, care iti ofera nenumarate beneficii si iti mentine starea de sanatate si buna dispozitie. La clubul www.aquaswim.ro  poti practica inotul cu sprijinul unei echipe de profesionisti. Daca nu ai inotat pana acum, instructori dedicati acestui sport te asteapta  pentru a descoperi farmecul inotului, prin cursuri speciale pentru adulti.

Cursurile pentru incepatori sunt concepute in asa fel incat sa te introduca treptat in stilurile de inot dorite, dupa ce ai primit acceptul medicului ca esti apt sa frecventezi cursuri de inot. In general, nu se cunosc contraindicatii ale inotului, dar trebuie sa te asiguri ca starea ta de sanatate permite practicarea acestui sport. Lectiile dureaza intre 30 si 50 de minute, asa ca te asteptam sa faci o programare! Antrenorii de la www.aquaswim.ro iti vor recomanda programul ideal de antrenamente de inot, in asa fel incat sa te poti bucura si tu de beneficiile inotului.

Avantajele practicarii inotului fata de alte sporturi sunt multiple. Musculatura se antreneaza armonios, cu impact minim asupra scheletului. Cand te scufunzi in apa, un procent din greutatea ta va fi preluat de apa, asa ca te misti mai usor, iti tonifici muschii si totodata faci exercitii de rezistenta. Inotul dezvolta musculatura, cu accente in zona umerilor, a spatelui, a pieptului, oferind un aspect sportiv si impunator. Miscarile complexe ajuta articulatiile sa ramana flexibile, iar inima pompeaza mai rapid, oferind oxigen  suplimentar organismului. Astfel, reduci  riscurile bolilor cardio-vasculare si eviti problemele cauzate de  tensiunea arteriala.

Daca crezi ca fiind supraponderal, vei avea dificultati in practicarea inotului, te inseli. Este chiar recomandat persoanelor cu kilograme in plus, fiind o activitate sportiva cu un consum ridicat de calorii. In functie de intensitatea antrenamentului, poti alege stilul de inot dorit si vei beneficia de modelarea frumoasa a corpului tau. Prin arderea caloriilor reduci riscul aparitiei diabetului si scade de asemenea si nivelul de colesterol „rau” de tip LDL, marind colesterolul „bun” HDL.

Ca orice activitate fizica, inotul contribuie la starea de bine, generand endorfine. Te va relaxa, datorita miscarilor de intindere a muschilor (stretching) si va imbunatati respiratia. De accea inotul este recomandat inclusiv asmaticilor, reducandu-i simptomele. Plamanii devin mai puternici iar mediul umed al bazinelor de inot contribuie la oxigenarea mai eficienta a organismului. Nu doar barbatii pot beneficia de antrenamente de inot. Si femeilor le este recomandat inotul, in aceeasi masura. Medicii sustin ca inclusiv in perioada sarcinii, femeile pot veni la piscina, iar inotul le este util atat lor cat si fatului. In timpul sarcinii, corpul devine din ce in ce mai greu, iar apa ofera o senzatie de usurare si relaxare pentru coloana vertebrala, ligamente si muschi. Daca medicul nu are obiectii, atunci inotul este de un real folos gravidelor.

Inotul poate fi practicat cu un minim de echipament, care nu este deloc costisitor, iar timpul petrecut la bazin iti va oferi o sanatate consolidata, un corp frumos si muschi armonios dezvoltati. La orice varsta, poti sa-ti  intretii sanatatea si echilibrul, practicand inotul. Inlaturi sedentarismul, iti vei tonifia corpul si te vei relaxa in apa, daca alegi sa inoti la www.aquaswim.ro